Film

Rörliga bilder

Ett av mina största intressen har, så länge jag kan minnas, varit film. Först vid matinéerna på biografen Fontänen i Vällingby, och i tonåren på alla Söders biografer. Alla utom kvartersbion vid Hornstull är i dag nedlagda. På 1970-talet gjordes det en väldig massa bra film som fortfarande håller. Till exempel ”Bullit” med Steve McQueen, ”Chinatown”, ”Easy Rider”, ”Clockwork Orange” och många fler. Bland min favoritfilmer finns ”2001” av Stanley Kubrick, ”Bonnie & Clyde”, ”Bring me the head of Alfredo Garcia”, ”Paris, Texas” och Bo Widerbergs ”Kvarteret Korpen”.

På senare år har jag fascinerats av filmatiseringen av ”Sagan om ringen”, den första ”Matrix”-filmen med flera. Digitaliseringen har öppnat oanade möjligheter att skapa världar som är borta sedan länge eller tidigare bara funnits i fantasin.

Det senaste åren har mitt eget filmandet tagit mer av tiden. Under en resa till i Seoul i Sydkorea våren 2010 köpte jag en Sony HDR-XR550 kamera , och har sedan dess filmat lite varstans. Redigerar har jag hittills gjort i Pinnacle Studio, på senare tid även i Final Cut Pro, båda utmärkta verktyg för mina behov. Till några av mina sånger har jag producerat korta filmer som illustration till innehållet och lagt upp på YouTube. Filmen till ”Hem till Söder” har hittills (april 2015) visats drygt 110 000 gånger.

Filmer jag gjort till SL

Två korta filmer om förlängningen av Tvärbanan genom Traneberg och Sundbyberg till Solna.

Egen film

Sångerskan Agneta Baumanns sista konsert på jazzklubben Fasching innan hon gick bort i februari 2011. Det blev också en dokumentation av trummisen Johan Dielemans som gick bort i februari 2014.

En kortis från världsutställningen i Shanghai där vi var i maj 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.