Gig på Himlavalvet

Söndagen den 4 november hade jag mitt första gig på många år, där jag inte bara spelade ”Hem till Söder”. Jag är glad och tacksam för att rösten fortfarande håller, att jag har möjlighet att fortsätta skriva nya låtar och att gitarren lät så bra som den gjorde på Café Himlavalvet i går. Men framför allt att det ännu finns några som vill lyssna. Stort tack till publiken, till Camilla och Martin, Magnus Svensson som filmade giget och till Annica Dahlberg för två av bilderna nedan.

Låtlista

 1. Hej hörrudu
 2. Om den levande dialogen
 3. Tokiga Maria
 4. Jag kände din syster
 5. Ängeln i tunnelbanan
 6. Spökstad
 7. Skuggan av en chans
 8. California sun
 9. Var inte rädd
 10. Hem till Söder

En och en halv miljon!

I slutet av februari 2016 passerade ”Hem till Söder” en miljon streamningar på Spotify. Sedan dess har den fortsatt att spelas av både gamla och unga, på landsbygden som i storstäder, av fans till Hammarby likväl som till andra lag i Allsvenskan.

Onsdagen den 2 oktober 2018 nådde min 45 år gamla låt en och en halv miljon spelningar. Jag firar det genom att bjuda in vänner och bekanta till Söderkrogen Kvarnen fredagen den 5 oktober.

Dessutom passerade Bajendängan ”Vi kommer från Söder” 5 000 streamningar.

Spotify-1500000-HTS

 

Sex nya låtar i augusti

Augusti var en produktiv månad med sex, nyskrivna låtar. Här är de samlade på Soundcloud. Lyssna gärna och dela med dig om vad du tycker. Än så länge är det inspelningar gjorda hemma vid matbordet, framtiden får utvisa om de kommer att spelas in med musiker och få chansen att höras av fler.

1 450 000 gånger på Spotify!

Omslag Hem till Söder

Omslag Hem till Söder

I helgen firar jag att det är 45 år sedan min låt ”Hem till Söder” spelades in. Nu har den passerat 1 450 000 streamningar på Spotify. Sedan slutet på februari i år har den alltså spelats ytterligare 50 000 gånger.

Kan det ha något att göra med Hammarbys framgångar i Allsvenskan? Den spelas vid hemmamatcher på Tele 2 Arena och i bussar på väg hem från bortamatcher. Statistiken visar också att den når högt fredagar och lördagar. En riktig partylåt alltså! Jag är ödmjukt tacksam för alla som lyssnar och förhoppningsvis upptäcker mer av min musik.

Elva nya låtar

”Sånger om kärlek och hat” kallar jag den här samlingen sånger som publiceras på Soundcloud i dag den 31 maj. De har kommit till sedan sommaren 2017, men först nu har jag satt mig ner och spelat in dem.

Observera att de inte är fullgångna på något sätt, texterna lever och andas fortfarande och musiken kan komma att låta annorlunda med arrangemang och instrumentering. Se gärna låtarna i stället som skisser som kanske får se dagens ljus i något sammanhang i framtiden.

1 400 000 gånger på Spotify!

För 45 år sedan spelade jag med goda vänners hjälp in två egna låtar i Europafilms studio 1. De gavs ut som en vinylsingel med ”Hem till Söder” på sida A och ”Till dej” på sida B. I dag har ”Hem till Söder” streamats 1 400 000 gånger på Spotify. Videon har snart visats 155 000 gånger på Youtube. Men bara lite drygt 2 200 har hittills hört baksidan ”Till dej” där sångerskan Malou Lindblad medverkar.

I en recension av mitt senaste album ”Det brinner en eld” i tidningen Lira jämförs jag med Stefan Sundström och Lars Winnerbäck. ”Arrangemang och sväng sitter där det ska.” Tack för det, tre bra anledningar för en gammal man att fira!

 

 

Tre cd för 300 kronor!

I paketet ingår ”Hem till Söder” (2009), ”Vi kommer från Söder” (2016) och ”Det brinner en eld” (2017).

 • ”Hem till Söder” – det bästa från Jannes två vinylalbum från 1971 och 1981, åtta nyinspelade och ett gäng tidigare outgivna låtar.
 • ”Vi kommer från Söder” – Jannes hyllning till Södermalm och Hammarby. Här finns också en remastrad version av hiten ”Hem till Söder”. Musiker från Weeping Willows med flera medverkar.
 • ”Det brinner en eld” – den senaste cd-n med elva nyskrivna låtar. Musiker från Weeping Willows med flera medverkar.

”Ett stort steg framåt från Söderplattan och ett kliv in i nuet.”, Zero Magazine. ”Det är mycket välkomponerat och snyggt producerat. Janne är en mycket fin låtskrivare.” Uppsala Nyheter

Sätt in 300 kronor på bankgiro 527-5284 eller swisha till 0706962710. Glöm inte att ange namn och adress. Skivorna finns också i skivaffären Pet Sounds, Skånegatan om du har vägarna förbi.

Nytt album på Spotify!

OmslagNu är det äntligen ute – mitt nya album med elva, nyskrivna låtar ur en äldre, mogen mans perspektiv. Jag skrev alla låtarna i ett flöde våren 2015 och spelade in dem med hjälp av bland andra musiker i Weeping Willows.

”Texterna handlar om uppbrott, minnen, åldrande med mera och innehåller mycket känslor. Lyssna till exempel på avslutande ”Det finns en plats” som kanske är den mest känslosamma texten av de alla. Det är mycket välkomponerat och snyggt producerat. Janne Svensson är en mycket fin låtskrivare. Låtarna har en skön harmoni och som sagt vilka musiker han omger sig med. Svensk visrock av hög klass i en stolt tradition. Mina favoritlåtar är Ung Man, California Sun, Spökstad och Den äldre mannen. Riktiga pärlor! Mitt helhetsomdöme blir 8/10, snyggt jobbat.”. Pär Dahlerus, Uppsala Nyheter

I Zero Music Magazine skrev Robban Ryttman: ”Ett stort steg framåt från Söderplattan och ett kliv in i nuet.” ”… hade plattan större spridning skulle den lätt uppskattas av en större publik, nämligen de som gillar artister typ Ola Magnell, John Holm, Lundell och varför inte, även Johnny Cash?”  8/10. Läs hela recensionen

”Det brinner en eld”

Fredag den 27 oktober är det release för Janne Svenssons nya album ”Det brinner en eld”. Hör slutet på titellåten! Weeping Willows med flera musiker medverkar. Elva nya låtar ur en mogen, äldre mans perspektiv.